Trifontsompanis-lagadas.gr

Θέλω ν’αγιάσω μα δεν μπορώ!!!

Θέλω ν’ αγιάσω μα δεν μπορώ!!!

Γράφει : Ο Θράσος

Τελικά είναι δύσκολο να ηρεμήσεις στον τόπο σου, όσο κι αν προσπαθείς να παραβλέπεις και να κάνεις τον τυφλό και τον κουφό!! Κάθε μέρα και κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή, κι αυτό το διαδίκτυο ρε παιδί ,σε τσιγκλάει καθημερνά αφού τα νέα, τα «έργα», και τις φαντασιώσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου τις μαθαίνουμε τελευταία από ραδιοφωνικές εκπομπές και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,(ΜΚΔ), παρά το γεγονός ότι συχνά στο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορούνται όσοι αναρτούν κάτι στα ΜΚΔ και κυρίως όταν σχολιάζουν αρνητικά το «έργο τους». Τα κατηγορούν αλλά τα χρησιμοποιούν.!!!!

Αλίμονο αν δεν ήταν κι αυτά βέβαια, γιατί δεν ξέρω από πού αλλού θα μπορούσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τον Δήμο μας, πέρα από τις φωτογραφίες που αναρτούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι όταν κάνουν τα αυτονόητα, δηλαδή μη τρελαθούμε… Όταν κόβεις τα χόρτα, ή μαζεύεις τα απορρίμματα, δεν βγάζεις δελτίο τύπου στο fb με τις φωτογραφίες σου, επειδή έκανες το αυτονόητο!!!! αλλά και εν πάση περιπτώσει, γι αυτό σε πληρώνουν οι δημότες και όχι για να σουλατσάρεις, εν ώρα πληρωμένης εργασίας, από καφέ σε καφέ για κοινωνικές σχέσεις!

Ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα την συνέντευξη του Δημάρχου στον κ.Πορτοκάλη και πραγματικά τσιμπιόμασταν για να συνέλθουμε και να καταλάβουμε αν μιλούσε για τον Δήμο Λαγκαδά ή για άλλον Δήμο! Όλα καλά λοιπόν!!! Όλα δουλεύουν ρολόϊ !!! Στο Δημοτικό συμβούλιο απόλυτη σύμπνοια λέει ο Δήμαρχος, αφού περνούν οι αποφάσεις σχεδόν ομόφωνα, εξ αιτίας της διάθεσης συνεργασίας που εκπέμπει αυτός και η Διοίκηση!! Το ότι ως τώρα 3-4 φορές αναγκάστηκε η Αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τις συνεδρίες διαμαρτυρόμενη για τις πρακτικές του Προεδρείου, που λειτουργεί ετσιθελικά και με λογική οικονομικής εφορείας, δεν το κατάλαβαν φαίνεται. Το ότι δεν δέχτηκαν ποτέ προτάσεις της αντιπολίτευσης για ουσιώδη θέματα, δεν το πήραν χαμπάρι! Το ότι διοικούν με 14 άτομα που είναι όμηροι της λογικής της παράταξης και της λογικής του νέου τερατώδους νόμου που λέει ότι πρέπει να λειτουργούν έστω και μειοψηφικά με νομικά τερτίπια, και την στήριξη του πρώην, δεν το ζουν φαίνεται!!

Το γεγονός ότι από πέρυσι η αντιπολίτευση ζητά ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον των Λουτρών, δεν το θυμούνται φαίνεται!!! Παρ’ όλα αυτά προχωρούν μόνοι στην δική τους «νομιμότητα», που όντως βγάζει γέλιο, όταν βλέπεις την διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση, απαλλαγμένη από τα βάρη των προηγούμενων φωστήρων, να λύνει τα θέματα «Οικογενειακά», αφού η πρόεδρος δέχεται τον άνδρα της ως μέλος του Συμβουλίου ( αυτό το ήξερε ο Πρωτοδίκης;) και από τους 5 υπαλλήλους που προσέλαβαν με δίμηνες συμβάσεις, οι 3-4 ήταν άμεσοι συγγενείς των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου!!! Κύριοι μπορεί να είστε απαλλαγμένοι από παλιές αμαρτίες των Λουτρών, αλλά σταματήστε να κάνετε νέες!!! Η κάθε διοίκηση έχει και κάποιες ηθικές αρχές που πρέπει να την χαρακτηρίζουν. Αλλά δεν βαριέστε ψιλά γράμματα!!Κατά τα άλλα λέει ο Δήμαρχος: τα Λουτρά είναι σε τροχιά ανάπτυξης αφού κόπηκαν κάποια χόρτα και λειτουργούν οι χαβούζες και η πισίνα!!! Α!!!! ναι… τα νομιμοποίησαν κι όλας αφού έβγαλαν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας, αφού επί 15 χρόνια λειτουργούσαν εντελώς παράνομα!!! Αυτό δεν το θεωρούν αυτονόητο, αλλά μέγα έργο, που η ανικανότητα των πρώην δεν το έκανε!!!Πώς φαίνεται ότι δεν ξέρουν καν πώς λειτουργούσαν τα Λουτρά στην πλήρη δόξα τους!!!

Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη ΜΕΑ, (αυτή την άγνωστη ΜΕΑ που δεν την ήξερε κανείς;;;) ακόμα είναι στα συρτάρια του Δήμου, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος που δίνει συνέντευξη σε ραδιόφωνο και εξανίσταται, ότι ενώ ήταν εκπρόσωπος του Δήμου στον ΦΟΔΣΑ δεν τον ενημέρωσαν για τα σχέδιά τους!!! Δεν καταγγέλλει τον Δήμαρχο, (που ήξερε και δεν μιλούσε), δεν καταγγέλλει την πολεοδομία Λαγκαδά (που έκανε και τις προτάσεις για τη χωροθέτηση), αλλά καταγγέλλει ποιόν άραγε τώρα;;; Κουράγιο και λεβεντιά για μια βροντερή παραίτηση δεν υπάρχει!!! Πώς να χαθούν τα οφίτσια!!! (Πάντως η εκπομπή «ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ» που μίλησε στέλνει κι άλλα μηνύματα!!!)

Στον τομέα Παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, η απάντηση ήταν «Όλα καλά», αφού λόγω κορονοϊού, έκλεισαν τα σχολεία, τα γήπεδα δεν λειτούργησαν,( αλλά ξέχασαν να βάλουν κανένα κοπάδι να βοσκήσει τα χόρτα), ο Πολιτισμός κι αυτός σε «άνθιση» αφού τίποτα δεν έγινε λόγω πανδημίας, όμως…όμως στράφηκε το ενδιαφέρον του Δήμου στο χώρο του Μπίλλειου, καθότι έκοψαν κάποια χόρτα, και έβαλαν κόκκινες απαγορευτικές ταινίες στο κτήριο κι έτσι τα φίδια, οι αρουραίοι και η βρωμιά δεν θα πλησιάζει από δω και μπρός!!! Και αυτά με κάθε σοβαρότητα τα ανακοίνωσαν και στα ΜΚΔ. Για την καταστροφή του ηρώου, μούγκα, καθότι τι να πείς;;; Ή κάποιος το έκλεψε, ή ο αετός βλέποντας το χάλι μας πέταξε για άλλες πολιτείες!!! «Πέταξε το πουλί πάει στην στεριά την αντικρινή» που λέει κι ο Μάνος Χατζηδάκις!!

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί όπως είπα θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ, δεν βρίσκεις ησυχία σε ένα τόπο που γεννήθηκες , μεγάλωσες, γέρασες σχεδόν, και τον βλέπεις να μαραζώνει στο περιθώριο της ζωής, χωρίς τρόπο ανάταξης!!! Κάποιοι «επέλεξαν γιατρό», ελπίζοντας σε κάτι, αλλά μάλλον η επόμενη κίνηση του «γιατρού» θα είναι η εντατική! ΜΕΘ Λαγκαδά και ο Θεός βοηθός!!!

 

ΥΓ. Κάποιος άγνωστος φίλος μου είπε ότι έχω θάρρος ή θράσος και γράφω συνέχεια για τον Δήμο. Του απάντησα ότι αν ζούσε κι αυτός στον Λαγκαδά όπως τον ζήσαμε και τον γνωρίσαμε εμείς της γενιάς μου, θα αποκτούσε κι αυτός το δικό μου θράσος για να μιλά για τον καημό του!!!