Trifontsompanis-lagadas.gr

ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΆ!!!!!

ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΆ!!!!!

Συνήθως με την ανάληψη καθηκόντων μιας νέας Διοίκησης ενός Δήμου, μετά τις πρώτες 100 ημέρες, παρουσιάζεται ένας πρώτος απολογισμός δράσης, αλλά και ένας απολογισμός του τι παρέλαβαν και τι σκοπεύουν να κάνουν στο μέλλον. Στον Δήμο Λαγκαδά όμως δεν θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν ούτε καν τους ψηφοφόρους τους γι’ αυτό αλλά και ούτε να πουν τα προβλήματα που βρήκαν. Ισως αυτό δεν συνέφερε σε πολλούς «καλούς τους φίλους» που συμπορεύτηκαν μαζί για καιρό.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, ο κ.Ταχματζίδης με ένα κειμενάκι 13 αράδων, αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για «το έργο του» στους δώδεκα αυτούς μήνες, και να μας πει ότι για τον αγώνα τους, «την εργατικότητα, την παραγωγικότητα, μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα, πρόοδο και προοπτική του», ακόμα μίλησε για «δυσκολίες και εμπόδια, αστοχίες του παρελθόντος», αλλά απέκρυψε επιμελώς τους υπεύθυνους των αστοχιών αυτών, που ταλανίζουν τον Δήμο μας εδώ και δεκαπέντε χρόνια!!! Γιατί άραγε;

Είναι καιρός όμως οι Δημότες να πληροφορηθούν κάποτε το δράμα του Δήμου Λαγκαδά και να μάθουν τις ενέργειες της «αποτελεσματικότητας της προόδου και της προοπτικής» του τόπου μας. Επιτρέψτε μας λοιπόν να αναφερθούμε αναλυτικά στο «έργο» του κ.Δημάρχου και της παράταξής του και να ρωτήσουμε ευθέως αν και πόσο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι αυτοί από αυτό το «έργο»!!! Το ερώτημα απευθύνεται και στους 14 συμβούλους του!!!

1.ΛΟΥΤΡΑ:Ενω απαξίωσαν την λειτουργία τους με ένα χαρτί εσόδων-εξόδων ,επέβαλαν, με τη στήριξη Αναστασιάδη, διοίκηση πρωτοδικείου χωρίς να διαβουλευτούν με τις παρατάξεις οι οποίες εξ αρχής διαφώνησαν με την λύση. Διαφήμισαν, ως άριστους, το νέο ΔΣ ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αποχώρησαν οι δυο πρόεδροι. Ανέλαβε η κ.Νασιώκα και εξαιτίας της απουσίας άλλων αρίστων, έβαλαν, με πρότασή τους, τον σύζυγο της στο ΔΣ, ενώ προσέλαβαν συγγενείς τους σε προκήρυξη που κράτησε μισή ώρα. Η βρωμιά και τα χόρτα στον εξωτερικό χώρο είναι εμφανής και η εγκατάλειψη μαρτυρείται από τους επισκέπτες του χώρου καθημερινά. Προφανώς οι του Δήμου, δεν το βλέπουν έτσι, το θεωρούν φυσικό ντεκόρ!!!

2.ΜΠΙΛΕΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:Μετά από ενάμιση χρόνο από την καταστροφή του Μπίλειου, δεν έχει γίνει τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση και χαρακτηριστικό είναι οτι μόλις πριν 1 μήνα φιλοτιμήθηκαν να κόψουν κάποια χόρτα περιμετρικά, για τα μάτια του κόσμου και του φωτογράφου τους. Το κτίριο μαραζώνει, φυσικά και ο πολιτισμός δεν υπάρχει στην ατζέντα τους, οι υπαίτιοι αγνοούνται αλλά τουλάχιστον έβαλαν τη δεκαοχτούρα στην θέση του κλαπέντος αετού του Ηρώου της πόλης!!! Τα ίδια και στον αθλητισμό.Μια επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Λαγκαδά, ή στο κλειστό γυμναστήριο, θα σας δώσει μια εικόνα του πώς αντιλαμβάνεται ο κ.Ταχματζίδης και οι σύμβουλοί του,την υπόθεση αθλητισμός του Δήμου μας!!! Αισθάνεσαι πραγματικά ντροπή!!!

3.ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΕΥΑΛ ΑΠΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ- ΔΕΥΑΛ και ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΕΗ: Αντί να δοθεί βάση στην κακοδιαχείριση των προηγουμένων διοικήσεων το μόνο που έφερε ως πρόταση ήταν ο διπλασιασμός των τελών, απόφαση που επέστρεψε ως « απαράδεκτη» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από δικές μας ενέργειες. Η ταλαιπωρία των Δημοτών έχει γίνει ανέκδοτο πλέον από τις διακοπές της ΔΕΥΑΛ, και βέβαια συνεχίστηκε η συγκάλυψη των προηγουμένων διοικήσεων Αναστασιάδη και Καραγιάννη, και διόγκωση των χρεών κατά μισό εκατομμύριο ευρώ, επι των ημερών διοίκησης Ταχματζίδη. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;

4.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ:Επιμένουν να φέρνουν αναμορφώσεις προϋπολογισμών με θέματα που πρέπει να ψηφίσουμε για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και μέσα βάζουν απαράδεκτα θέματα, όπως συνοπτικούς διαγωνισμούς και αναθέσεις, με αποτέλεσμα να περνάνε ό,τι θέλουν και όπως θέλουν. Χαρακτηριστικό τους επίσης είναι οι αναρίθμητες έκτακτες οικονομικές επιτροπές με πρόσκληση μόλις μερικές ώρες πριν την διενέργειά τους. Δεν υπολογίζουν την αντιπολίτευση,ή τις υποχρεώσεις των συμβούλων, και προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα. Όμως έτσι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα καθώς η οικονομική επιτροπή παίρνει συνεχώς περισσότερες αρμοδιότητες από τα δημοτικά συμβούλια.

5.ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ: Η πενταετής άρνηση του Δήμου να λάβει μισθώματα από τα ακίνητα του Περιβολακίου συνεχίζεται ως και σήμερα με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Το θέμα το ανέδειξε η παράταξή μας μετά από ενημέρωση του κ.Κυριάκου Ντινέλη και η αδιαφορία τους συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου,από τα οποία δεν εισπράττουν τα ανάλογα μισθώματα!!! Δεν τους είπε κανείς ότι η στέρηση από τον Δήμο βεβαιωμένων εσόδων αποτελεί παράβαση καθήκοντος;

6.ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ: Στην αρχή της θητείας ζητήσαμε όλοι οι διαγωνισμοί να ανακοινώνονται σε site και στον Σύλλογο των Επαγγελματιών, για να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του Δήμου μας να συμμετέχουν. Ενώ αρχικά συμφώνησαν μετά με το πρόσχημα οτι αναρτούνται στην ανύπαρκτη και κάκιστη ιστοσελίδα του Δήμου,συνεχίζουν να δίνουν δουλίτσες σε εταιρίες από Θεσσαλονίκη,Σέρρες,Δράμα,Πέλλα κ.α. Άραγε που τους βρίσκουν όλους αυτούς???

7.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Έχει συνεδριάσει μόλις μια φορά σε ένα χρόνο. Νομίζουμε οτι αυτό τα λέει όλα…Μη ζητάτε λοιπόν ούτε ποιότητα, ούτε ζωή στον Δήμο Λαγκαδά!!!

8.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ:Την επιτροπή που έχουν ως ευαγγέλιο Δήμοι όπως η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα,και άλλες πόλεις, εμείς ξεχάσαμε να την συστήσουμε, εννοείται φοβούμενοι τον διάλογο, την γνώμη των Δημοτών και την ανταλλαγή απόψεων…Ε καλά τώρα που ξέρουν αυτοί!!! Εμείς εδώ έχουμε το αλάθητο και την γνώση να τα λύνουμε όλα μόνοι μας, με «μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα»!!! Αλλά μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον θεσμό του Συνήγορου του Δημότη που στον Δήμο μας έχει καταργηθεί;

9.ΜΕΑ-ΧΥΤΑ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Με αίτηση υπογεγραμμένη από 20 συμβούλους προκαλέσαμε ανοιχτό Δημ.Συμβούλιο για τη ΜΕΑ σε ανοιχτό χώρο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Λούρδα, όπως πάντα, με πραξικοπηματικό τρόπο την αγνόησε… Νομίζουμε οτι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, και χαρακτηρίζει τελικά την διοίκηση του Δήμου, είναι δε και αντιδημοκρατική και θα καταγγελθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως υπέρβαση καθήκοντος. Ο Δήμαρχος ήδη είχε κάνει ανοιχτές συναντήσεις τόσο για τα Λουτρά, για να δώσει συνέντευξη τύπου, όσο και για τα αδέσποτα… Η ΜΕΑ φαίνεται τους έπεφτε πολύ!!!

10.ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως μάθαμε, ξεκίνησε με την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου ,ο Δήμος Λαγκαδά αντέγραψε το παλιό του Καραγιάννη και πρόσθεσε και κανα-δυό πινελιές για να μην κατηγορηθούν για πιστή αντιγραφή…Πρόγραμμα χωρίς όραμα και αναπτυξιακό ορίζοντα!!! η ίδια λάθος συνταγή δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.-

11.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ:Σε περίοδο όπου πλέον φτάσαμε ένα βήμα πριν την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας, λόγω ΧΥΤΑ, εμείς σταματήσαμε να ανακυκλώνουμε με πρόσχημα τα χαλασμένα απορριμματοφόρα ή την άρνηση της εταιρείας να δεχτεί απορρίμματα !!! Ισχυρισμοί οι οποίοι κατέπεσαν, αλλά εδώ και ένα χρόνο μετά από τόσες ερωτήσεις από την παράταξή μας, ακούσαμε απλά την ηχώ της φωνής μας!!! «φωνή βοώντος….» Υπάρχουν και βιντεάκια και φωτό με τα χάλια τους!!!

12.ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:Δεν μάθαμε ποτέ τι ρόλο έχει ο καθένας τους, παρά μόνο τις αμοιβές τους…Δεν ξέρουμε καν πού στεγάζονται!!! Οσο για την επιλογή νομίζουμε οτι είναι ξεκάθαρο βόλεμα ημετέρων και τίποτα άλλο!!! Αν διαφωνούν με αυτό που λέμε, ας δώσουν ονόματα αρμοδιότητες και έργο που επιτέλεσαν ένα χρόνο τώρα!!!

13.ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: Ουδεμία πρόθεση για την δημιουργία του, ενώ είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος προεκλογικά και μετεκλογικά,(προφανώς το ξέχασε), την ώρα που άλλοι Δήμοι το έχουν αναγάγει σε πρώτο εργαλείο ανάπτυξης και εξέλιξης. Εμείς προφανώς ακούμε σε αυτό το θέμα τους «ειδικούς μας συνεργάτες»,που μάλλον δεν θέλουν και πολλές ενοχλήσεις επί του θέματος, καθώς έχουν άριστες σχέσεις με συγκεκριμένο γραφείο μελετών!!!

14.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΚΕΛ: Μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος για το κλείσιμο της αμαρτωλής ΔΗΚΕΛ και την μετατροπή της σε γραφείο πολιτισμού, με συγκεκριμένο ολιγομελές προσωπικό. Ακόμα περιμένουμε…Παρ’ όλα αυτά πληρώνουμε 20 περίπου υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο εργασίας!!! Ούτε καρέκλες δεν έχουν για να καθίσουν; Ήταν από τα «πρώτα αυγά» που θα έσπαζε ο Δήμαρχος, αλλά τα βρήκε σκληρά φαίνεται!!!

15. Μύλος Γεωργιάδη, συμμετοχή στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Δήμος με χρήματα του εν λόγω Ταμείου, αγόρασε τον Μύλο Γεωργιάδη, για συντήρηση και ανάδειξή του, ως χώρου πολιτισμού. Ούτε επί Καραγιάννη, ούτε επί Ταχματζίδη έγινε κάποια κίνηση για να γίνει μια μελέτη αποκατάστασης. Το Πράσινο Ταμείο, από τότε άλλες δύο φορές έδωσε χρήματα για να αναστηλώσεις Δημοτικών χώρων, πάρκων, πλατειών. Έξω έμεινε και το ΜΠΑΡΕΤΗ!!! Πίσω έμεινε και ο Λαγκαδάς και τα άλλα διατηρητέα του Δήμου.

16. ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: Αφέθηκαν μόνες τους στην τύχη τους.Χωρίς στήριξη και χωρίς να απαντηθούν και να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις τους. Μόλις προχθές αποφασίστηκε να δοθεί το ποσόν της Παγίας οικονομικής ενίσχυσης στις Κοινότητες και ως τώρα οι Πρόεδροι ό,τι έκαναν το πλήρωναν εξ ίδίων!!!

Μετά από όλα αυτά αγαπητοί συνδημότες, αντιλαμβάνεσθε ότι για μια ακόμα φορά την πατήσατε με την επιλογή σας και βέβαια αισθάνεστε άβολα να φωνάξετε το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!!

Είναι πολύ λυπηρό που πάει ακόμα μια τετραετία χαμένη, γιατί ο λαός λέει «η καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται!!! Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για μια μέρα, αλλά για ένα ολόκληρο χρόνο!!!