Trifontsompanis-lagadas.gr

Παραλειπόμενα ενός δημοτικού συμβουλίου Ή… πάρε με στον γάμο σου, να σου πω και του χρόνου!

Παραλειπόμενα ενός δημοτικού συμβουλίου

Ή… πάρε με στον γάμο σου, να σου πω και του χρόνου!

Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω πώς να τιτλοφορήσω το κείμενο μου, να το πω επιστολή; Να το πω χρονογράφημα; Απλά φοβούμαι ότι θα παρεξηγηθεί ο κ.Καραγιάννης, γιατί στεντορία τη φωνή στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης είπε, κατηγορώντας με, ότι δεν έχω άλλη δουλειά και γράφω χρονογραφήματα!!!! Τα οποία παραδόξως διαβάζει και συγχύζεται, γιατί του ασκούν κριτική. Και… ο άρχοντας δεν σηκώνει κριτική!!! Όχι κ.Δήμαρχε, έχω δουλειά και πολύ μάλιστα, γιατί οι 40 τίτλοι βιβλίων μου και 400 άρθρα ,δεν γράφτηκαν από τεμπελιά ή ανεργία!!!Μου κάνει όμως εντύπωση ότι όταν κάποτε ο Δήμαρχος διάβαζε κείμενα που του έγραφα για συνέδρια, ημερίδες, λόγους (ακόμα και επικήδειους) δεν μου έκανε καμιά αρνητική παρατήρηση. Ακόμα και ο λόγος που εκφώνησε ενώπιον του κ.Παυλόπουλου, ήταν καλός και με τίμησε που τον διάβασε, αν και ήταν προϊόν λογοκλοπής μου!!! Τι να κάνω Δήμαρχε; Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι δάσκαλος, διδάσκω ρητορική και αισθητική του λόγου, είμαι ένας απλός γραφιάς-λογογράφος, που άλλοτε σας άρεσα αλλά τώρα όχι. Απλά λυπούμαι που οι δρόμοι μας χώρισαν, γιατί όταν ήμουν άμισθος συνεργάτης σας, ξοδεύοντας αρκετές εργατοώρες για χάρη σας και χάριν της πόλης μας, πίστευα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον έρμο τόπο μας με έναν νέο άνθρωπο, που υποσχέθηκε πολλά και τον στηρίξαμε πολλοί ακόμα άνθρωποι, με πρώτο τον δωρητή Μανώλη Μπίλλη, αλλά εποίησεν ουδέν. Σε κάποιο ραντεβού μας στα Λουτρά το 2016, μου ζητήσατε να σας πω δυό πράγματα που θέλω να κάνετε για τον τόπο. Σας απάντησα: Λουτρά και Μπίλλειο. Δεν κάνατε τίποτα, μετά από 12 χρόνια εξουσίας και 8 χρόνια σύμβουλος!!!

Η απογοήτευσή μου, σήμερα Τετάρτη 5/6/2018, για το πρόσωπό σας έγινε τραγικότερη, γιατί κάπου πίστευα ότι ίσως διαθέτετε και κάποια αποθέματα πολιτικής ευγένειας ή κατά το κοινώς λεγόμενο τσίπας, που τουλάχιστον θα κινούνταν στα όρια της κοινής ευγένειας ή και της ευγνωμοσύνης για την στήριξη ή και για την ψήφο μας ακόμα.Τί κρίμα! Ποτέ δεν σας άρεσε η κριτική, ακόμα και η καλόπιστη από φίλους, που δεν ήθελαν να σας γλύφουν και να σας ξεσκονίζουν το πέτο. Η λογική σας να επιβιώσετε πολιτικά σε ένα Δήμο που καταρρέει και καίγεται με τρομάζει πραγματικά!!! Μπορεί το Μπίλλειο να καίγεται αλλά εσάς δεν σας καίγεται καρφί κ.Δήμαρχε γιατί φτάσαμε εδώ! Ο εαυτούλης σας και το πολιτικό σας μέλλον!!! Όχι κ. Καραγιάννη, φτάνει! Ως εδώ η απαξίωση ανθρώπων και δήμου! Είχατε το θράσος να με κατηγορήσατε ότι επί Δημαρχίας σας ο σύλλογος που εκπροσωπούσα έπαιρνε την μερίδα του λέοντος στις επιχορηγήσεις, είναι ψέμα και το ξέρετε, ενώ ξέρατε και πόσες φορές ήρθα διαμαρτυρόμενος και με έγγραφα που υπάρχουν, ότι ο σύλλογος που προήδρευα είχε την μεγαλύτερη προσφορά δράσεων στο Δήμο (60 εκδηλώσεις το χρόνο) , με ουσιαστική προσφορά, και συμμετοχές σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ ως μέλος της διεθνούς φολκλορικής οργάνωσης ΙΟΒΕ, που εκπροσωπούσαμε την πόλη μας και τη χώρα ανάμεσα σε 40 άλλες χώρες, δεν επιχορηγούσατε λοιπόν εμένα κ.Καραγιάννη από την τσέπη σας, αλλά τα νειάτα του Λαγκαδά που πρόβαλαν τον Δήμο μας διεθνώς, σε Μεξικό και Μπαχρέϊν, για να μη πω ότι κάποιες επιχορηγήσεις καλύφθηκαν από τον Μανώλη Μπίλλη γιατί ο Δήμος σας μας πλήρωσε μετά από δυόμισι χρόνια, στις δε συμμετοχές αυτές εκπροσωπούνταν και το Δημοτικό Συμβούλιο με δημ. σύμβουλο!!! Αναφερθήκατε ακόμη στις εκδόσεις του συλλόγου που επιδοτήθηκαν κατά 50% , (1.250 ευρώ που τα πήρε ο τυπογράφος σας, αυτά ήταν!) χαρίζοντάς σας μάλιστα τον προσωπικό μου συγγραφικό κόπο για να εκδοθούν με το όνομα του Δήμου, μια και σεις είχατε παντελή αδυναμία να παράξετε τέτοιο έργο, η έκδοση ήταν προσφορά στον Δήμο, και τα 300 βιβλία ακόμα υπάρχουν στη βιβλιοθήκη σας, αναζητείστε τα. Όσο για το αρχείο των καταστατικών συλλόγων που παινευτήκατε οτι μου διαθέσατε και έγραψα το βιβλίο για την «Πολιτιστική ιστορία του Λαγκαδά 1892-2000», ας την γράφετε εσείς αν είχατε τα κότσια κ.Καραγιάννη!!! Πάντως το βιβλίο αυτό δεν επιχορηγήθηκε από τον Δήμο αλλά από το Επαρχείο (800ευρώ). Αντί για ευχαριστώ λοιπόν για την προσφορά μου στην καταγραφή της ιστορίας του τόπου θα με μαλώσετε κι όλας; Δέκα βιβλία γραμμένα από τα χέρια μου για την πόλη μας, τη λαογραφία και την ιστορία της, μπορεί για σας να είναι μηδαμινή προσφορά, όμως πραγματικά δεν με αφορά πλέον η άποψή σας, ποτέ άνθρωποι σαν και σας δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν κάποιες προσφορές. Λυπούμαι απλά που μετά από τόσα χρόνια δείχνετε ένα πρόσωπο που δεν το περίμενα ποτέ. Δεν πειράζει μαθαίνουμε από τις επιλογές μας και γνωρίζουμε καλύτερα τους ανθρώπους, όμως ευτυχώς διαχώρισα τη θέση μου νωρίς. Η πολιτική ζωή μας έχει συνηθίσει σ΄αυτά.

Λυπούμαι που αναγκάζομαι να γράψω όλα αυτά, αλλά τα γράφω γιατί στο Δημοτικό συμβούλιο ο κ.Καραγιάννης αρκετές φορές με διέκοψε ωρυόμενος και μάλιστα απαίτησε σχεδόν να μη μιλήσω γιατί είμαι ένας απλός Τοπικός Σύμβουλος και τίποτα άλλο!!! Φωνάζοντας: Ποιος είστε κύριε; Η αλαζονεία της εξουσίας στο έπακρο!!! Του απαντώ λοιπόν ότι: είμαι ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης που απαιτεί από τους άρχοντές του να σεβαστούν επιτέλους την λογική και τον ρόλο τους.(αν ξέρουν ποιος είναι).

Τα όσα δε παιδαριώδη είπε για Μπαρέτη και φυσικό αέριο, να ενημερώσω τους πολίτες ότι ο κ.Δήμαρχος «με κάρφωσε» στην ΕΔΑΘΕΣ και μου στείλαν εξώδικο, γιατί είπα τον διευθύνοντα σύμβουλο, εργολάβο, (έσταξε η ουρά του γαϊδάρου!) και ότι δήθεν προβοκάρω το έργο τους,ενώ για το Μπαρέτη εξέφρασα δημοσίως την διαφωνία μου και στο τοπικό συμβούλιο, για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.(32 στρέμματα δωρεάν σε μια εταιρεία, χωρίς μελέτες). Άλλωστε η ίδια η πολεοδομία Λαγκαδά επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στην εταιρεία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για παραβάσεις των πολεοδομικών κανονισμών!!! Η πολεοδομία εποπτεύεται από τον Δήμο μας και συγκεκριμένο αντιδήμαρχο!!! Όπου σταματάει η λογική, συνεχίζει ο Δήμος Λαγκαδά! Αμφιβάλω αν ξέρουν τι τους γίνεται!

Αυτά προς το παρόν, αλλά να είναι σίγουρος ο κ.Καραγιάννης ότι δε τελειώσαμε εδώ.

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ