Trifontsompanis-lagadas.gr

Αναζητούνται υπεύθυνοι!!!

Χρονογράφημα:

Αναζητούνται υπεύθυνοι!!!

To να μιλάς για τα αδέσποτα και μια και δυό φορές, δεν το κάνεις από πείσμα και δεν μειώνεις την αγάπη σου για τα ζώα, αντίθετα δείχνεις πολιτισμό και πρωτίστως σεβασμό στον άνθρωπο που φορολογείται κι όλας, για να έχουν, ακόμα και τα αδέσποτα την φροντίδα που κάποιοι κάποτε ανέλαβαν γι αυτά και μετά την αρνήθηκαν παρατώντας τα όπου να’ναι, στο δρόμο, στην πόλη, στο χωριό. Τα τελευταία κρούσματα επίθεσης σκύλων σε παιδιά, έξω από σχολείο αλλά και στον δρόμο, και η εικόνα της πόλης με τα αδέσποτα να ελέγχουν την πόλη, είναι αποκαρδιωτική και χαρακτηριστική της εικόνας του Δήμου Λαγκαδά. Το Σαββατοκύριακο όπου και να καθόσουν όλοι μιλούσαν για την κατάντια του Δήμου να μη μπορεί να δρομολογήσει λύσεις και φροντίδα για τα ζώα που επιβάλλει ο νόμος 4039 και όλοι αναζητούσαν ευθύνες για το χάλι που βιώνουμε. Δεν ξέρω αν οι αρμόδιοι του Δήμου, ο κ.Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Τζιαμπάζης είχαν χρόνο να ασχοληθούν με το θέμα, αλλά κατά νόμον είναι οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί. Φοβούμαι όμως ότι εκμεταλλεύονται την ευγένεια των πολιτών, την λεπτότητα να τους καταγγείλουν επώνυμα, την ατολμία να καταθέσουν μήνυση για την κατάσταση και κυρίως για τους τραυματισμούς, όμως ας έχουν υπ όψιν τους ότι κάποτε και οι υπομονές τελειώνουν όταν βλέπουμε τα παιδιά μας, αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους να κινδυνεύουν από τα αδέσποτα, που δεν θα έπρεπε να είναι αδέσποτα.

Η γελοιότητα του επιχειρήματος που ακούγεται μερικές φορές, ότι τα ζώα στειρώνονται και αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, θαρρώ πως πάσχει λογικά, αφού κάποιοι κατά παράδοξο τρόπο, θεωρούν φυσικό περιβάλλον την πλατεία, τα πάρκα και τα σχολεία της πόλης!!!

Εγώ όμως δεν θα μείνω εδώ, θα μπω στην ουσία του θέματος που είναι και το «ζουμί»! Με μια απλή αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ , χωρίς να ψάξω πολύ, εντόπισα κάποια εντάλματα πληρωμών για « παροχή υπηρεσίας, περισυλλογής και προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά» όπου για ένα διάστημα δύο μηνών ο Δήμος μας πλήρωσε 6.262 ευρώ για αυτή την υπηρεσία, χωρίς να αναφέρεται πόσα ζώα φιλοξένησαν και περιέθαλψαν αυτοί που εισέπραξαν το ανωτέρω ποσόν. Για το διάστημα δε από τον Οκτώβριο του 2017 ως τον Οκτώβριο του 2018 δαπανήθηκαν 30.152 ευρώ!!!!!!!!!! για περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων. Ρώτησα στα ξενοδοχεία της πόλης μας μήπως φιλοξένησαν τίποτα σκυλιά αλλά χαμογέλασαν και το αρνήθηκαν, γιατί πιστεύω ότι και στο GARDEN η στο ΠΑΡΙΣΙΩΝ εάν φιλοξενούνταν θα στοίχιζαν λιγότερα!! Δεν έκανα τον κόπο να ψάξω για τα άλλα 30 χιλιάρικα που επίσης εγκρίθηκαν γι αυτό το έργο, απλά αναρωτιέμαι, δεν ντρέπονται αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες της πόλης μας και διακινούν αυτά τα ποσά, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν την εξουσία του τίποτα!!! Ένας δεν αισθάνεται την υποχρέωση, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, σύμβουλοι, να ζητήσει ελέγχους και εφαρμογή αποφάσεων; Ποίος διοικεί αυτόν το τόπο τελικά ; Γιατί με τόσα χρήματα δεν έχουμε αποτέλεσμα; Πόσες στειρώσεις έγιναν; Πόσες φιλοξενίες και πού; Ποιος διαχειρίζεται τις τροφές που πληρώνονται και ποια αρμόδια υπηρεσία ασχολείται με το θέμα, πλην του γραφείου δηλώσεως προβλημάτων; Πόσα αδέσποτα έχουν καταγραφεί στην πόλη και στα άλλα δημ. διαμερίσματα;

Είναι ερωτήματα απλά από τον κάθε Δημότη που δεν έχει κάτι με τα ζώα, αντίθετα ο πολιτισμός σήμερα επιβάλλει την φροντίδα τους, αλλά από το σημείο που αρχίζει η παρουσία κοπαδιών αδέσποτων να απειλούν τους ανθρώπους, ε!!!! κάτι πρέπει κάποιος να κάνει!!!

Αυτόν λοιπόν αναζητούμε!!!! Υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;;

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ