Trifontsompanis-lagadas.gr

Και τώρα τι;

Και τώρα τι;

Η αυλαία έπεσε. Τα φώτα έσβησαν. Οι μάσκες βγήκαν. Το θέατρο του παραλόγου έγραψε τον επίλογό του, έπαιξε την τελευταία του κακή παράσταση, έστω με 153 ηθοποιούς!!! Όμως δεν μπορεί, έστω κι αυτή η φαιδρή παράσταση, θα παραμείνει στη μνήμη, θα μείνει ως απόδειξη μιας εποχής που οι άνθρωποι χτίζουν πάνω στην άμμο μιας λίμνης, που κάποτε ένα βοριαδάκι θα σαρώσει τη μνήμη τους. Και τότε θα πονέσουν κι αυτοί, γιατί η μνήμη, κυρίως η ιστορική, όπου και να την αγγίξεις πονάει. «Απολαύσαμε» επί διήμερο το «μεγαλείο» της χώρας μας, μιας χώρας των παράλληλων μονολόγων και των ύβρεων, που δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ μεταξύ τους, ούτε και με την αλήθεια. Κανένας δεν είχε το σθένος και το εθνικό κουράγιο να βγει και να ζητήσει μια συγνώμη από έναν λαό που έμεινε καθηλωμένος να περιμένει να ακούσει την τύχη της ιστορίας του! Αλλά ποιος να το κάνει; Ποιος διαθέτει το ήθος και του κύρος του ηγέτη που ξέρει να κουμαντάρει τις ζωές μας με υπευθυνότητα και κυρίως με ανδρεία και αξιοπρέπεια ! Το έλεγε ο Σεφέρης και το νομίζαμε υπερβολή : « ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες, ο καθένας κι ένα αξίωμα, σαν το πουλί μεσ’ το κλουβί του»! Το είχε πεί και παλαιότερα ο Τζόρτζ Χόρτον-ο πρόξενος της Αμερικής στη Σμύρνη, που είχε σώσει χιλιάδες Σμυρνιούς στην καταστροφή- για τους ελλαδίτες ηγέτες μας: « Ένα πράγμα που έχει σημαντικά δυσχεράνει τους Έλληνες είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική τους. Είναι απίστευτο, μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να κρατήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω για λίγες βδομάδες».

Σε στιγμές δύσκολες πάντα γίνεται επίκαιρο το αρχαίο γνωμικό ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι» ,στο τιμόνι, εκεί φαίνεται η αξία αλλά και η μικρότητα. Με αγανάκτηση ο Σεφέρης μέσα στην κάψα του πολέμου στα 1945 έγραφε: «…η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις, είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν, αλλά που αξίζουν…», για να συμπληρώσει παρακάτω ότι : «σοβαρότητα και πολιτική είναι δυό πράγματα τελείως ξεχωριστά». Ναι φίλοι μου. Μπορεί να μη μας αρέσει αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Τι κρίμα η ιστορία μας να ανακυκλώνει τα ίδια απορρίμματα του παρελθόντος; Αναζητούσαμε τόσες μέρες μια λύση σε ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν όλοι αυτοί που προσπαθούσαν να το λύσουν. Οι μεν με την αδυναμία τους να υπερασπιστούν τα τίμια του γένους εδώ και χρόνια, παζαρεύοντας σύνθετα και γεωγραφικά ονόματα, αφού είχαν σβήσει από το λεξιλόγιό τους την έννοια της εθνικής περηφάνιας και του ΟΧΙ, καθώς ήλπιζαν στην αμνησία του λαού που ξεχνά σε δέκα χρόνια! Και οι άλλοι, όταν οι μεν πάλευαν για ένα όνομα, αυτοί πήγαιναν απέναντι στο μετερίζι των αντιπάλων, παρέα με τον Γκρούεφσκι, κατά των συμφερόντων και της ιστορίας της πατρίδας, κάνοντας πορείες ειρήνης και πουλώντας διεθνισμό και αλληλεγγύη!!! Τελικά οι τελευταίοι Άνδρες με φιλότιμο και τιμή πέθαναν στα 1908, με το τέλος του Μακεδονικού αγώνα και ό,τι γράψανε ως ιστορία το υπέγραψαν μόνο με αίμα και αγώνα. Δεν ξεχνά κανείς την οργή του Ίωνα Δραγούμη για το κράτος των Αθηνών που είχε εγκαταλείψει τη Μακεδονία στην τύχη των διεθνών αρπακτικών. «Πρέπει να σώσουμε τη Μακεδονία. Αν τη σώσουμε η Μακεδονία μπορεί να μας σώσει». Που σημαίνει σήμερα, μετά από 100 χρόνια, ότι αν την χάσουμε κινδυνεύουμε και να χαθούμε ως έθνος.

Άκουσα προχθές στην τηλεόραση την ομιλία του Ν.Ξυδάκη, κυβερνητικού εκπροσώπου, να λέει με κάθε σοβαρότητα ότι οι μακεδόνες ήταν δίγλωσσοι, έβγαζε δε το συμπέρασμα ότι εφ’ εφόσον μιλούσαν το βουλγαρικό ιδίωμα, (αυτό που διαφημίζουν ως μακεδονικό), άρα είναι σλαβο-μακεδόνες, και τρόμαξα με την πολιτική αφέλεια του ανδρός. Χωρίς να αναρωτηθεί πόσοι κατακτητές πέρασαν από αυτό τον τόπο, και πόσες φορές οι έλληνες αναγκάστηκαν να μάθουν και βουλγαρικά, και τουρκικά, και ιταλικά, μερικοί και γερμανικά, για να επιβιώσουν. Δηλαδή σήμερα που το κάθε παιδί μιλάει 3 γλώσσες, αμφισβητούμε την εθνικότητά του; Χρησιμοποίησε δε τον στίχο ενός δίγλωσσου ποιητή: «μακεδονίτικο πουλί, μακεδονίτικα λαλεί» και ο κ.Ξυδάκης κατάλαβε ότι κελαηδούσε στη λαλιά των σκοπιανών!!! Του έστειλα άμεσα ένα mail διαμαρτυρόμενος για την πολιτική του αφέλεια, λέγοντάς του ότι η γιαγιά μου μιλούσε τουρκικά, βουλγαρικά και ελληνικά, τι ήταν λοιπόν; κι ο δίγλωσσος φίλος του ποιητής, δεν έγραψε το ποίημά του στα σλαβομακεδονικά, αλλά στα ελληνικά, όπως κελαηδούσε και το πουλί που του έδωσε αφελέστατα και εθνικότητα!!! Η απάντησή του ήταν άμεση και σας την κοινοποιώ:

«Αγαπητέ κ Τσομπάνη

«Τα πουλιά» λέει ο ποιητής .Ας σεβαστούμε την αλληγορία του, δηλαδή τη φύση. Δεν μπορούμε να ζήσουμε αντιδικωντας διαρκώς σαν ανάδελφοι, με τους Βαλκανιους γείτονες ιδίως τους πιο αδύναμους Βορειομακεδονες. Εγώ παλαιόΕλλαδίτης ειμαι νησιωτης με πρόγονο έναν μόνο από τη Μαύρη Θάλασσα.Εσείς τα ξέρετε καλύτερα βιωματικά

Αλλά ιστορία διαβάζουμε όλοι.Πρωτίστως διαβάζουμε το παρόν και ετοιμαζόμαστε για το μέλλον .Ο πραγματικος κίνδυνος είναι άλλος

Εξ Ανατολών και από την εθνοκάπηλη φασιστοδεξια που ύμνησε τους κατακτητές κ ντύθηκε τα ρούχα τους .Αυτό το τελευταίο επεσήμανα σήμερα .Ο Μεσκος με την κομμένη γλώσσα του μας λέει μόνο ότι η ποίηση στοχάζεται και παρηγορεί». Με εκτίμηση. Ν.Ξ, κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Μάλιστα!!! Παρτο το αυγό και κούρεφτο!!! Είμαστε ανάδελφοι ως έθνος και βρήκαμε τώρα και αδελφόν έθνος!!! Και επειδή είναι αδύναμοι οι γείτονες τρέχουμε να στηρίξουμε τα αδύναμα αδέρφια μας!!! Τι λέτε ωρέ παιδιά!! Εδώ πέρα η Ελλάδα αναστενάζει και μας αφαλόκοψε ο πόνος για τον γείτονα;;; Δεν ξέρω τι ιστορία διάβασε ο Ν.Ξυδάκης, αλλά η ιστορία της Ρεπούση και της Χριστοδουλοπούλου ή του Λιάκου, που γράφτηκαν κατά παραγγελία έξωθεν κεφαλαίων, εκφράζουν πολύ προσωπικές τους απόψεις και αντιβαίνουν στους διεθνείς κανόνες της ιστοριογραφίας. Ακόμα και ο Κίσιγκερ, ο ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας, όταν η κυβέρνηση Μπους αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία, είπε πως «οι Έλληνες έχουν δίκαιο, αλλά οι αμερικανοί απλά δεν ξέρουν ιστορία»!!!Και βέβαια εξ αιτίας της ανιστορικότητάς τους το 1990 οι στρατιώτες τους στα βαλκάνια, έφεραν χάρτες που είχαν όλη την ελληνική Μακεδονία με τον τίτλο «υπόδουλη περιοχή»!!! Αυτά οι σύμμαχοι!!!!

Φαντάζει παράλογο ο Γκλιγκόρωφ να δηλώνει Σλάβος και μεις να τον βαφτίζουμε Μακεδόνα!!! Το άκρον άωτον της ανοησίας!!!

Εγώ θα ήθελα να προτείνω στους 153 να χρηματοδοτήσουν ένα ανασκαφικό πρόγραμμα στα Σκόπια, όχι στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, δηλ Ηράκλεια, Μοναστήρι κλπ, αλλά στις άλλες περιοχές και αν βρούν μια μακεδονική επιγραφή ή ένα ψηφιδωτό, ή ένα άγαλμα με ελληνιστικά-μακεδονικά χαρακτηριστικά να τους πούμε κι αδέλφια!!!

Πάντως όλοι, δεν είναι άμοιροι ευθυνών!!! Τους είδαμε πως ενήργησαν και στο σχέδιο ΑΝΑΝ στη Κύπρο,(περίγελα των εθνών) και πως ενεργούν απέναντι στο λαό και πόσο τον υπολογίζουν. Αυτό που τους διακρίνει είναι η υποτέλεια και η υποταγή στα κελεύσματα των δήθεν συμμάχων που αποφασίζουν χωρίς εμάς για μας.

Μακεδονία, Β.Ηπειρος, ΑΝ. Ρωμυλία, Θράκη, Μ.Ασία, Πόντος,Νησιά, Κύπρος. Λέξεις καρφιά στην καρδιά του Έλληνα και στη μνήμη.

«Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τα αγάλματα»!!!(Ο.Ελύτης)

Τρύφων Τσομπάνης

ΥΓ. Είναι ενδεικτικοί της «κυβερνητικής επιτυχίας», οι χάρτες που δημοσίευσαν Αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ !!! στις 25/1/2019 !!! και ως πού θέτουν τα όρια της Μακεδονίας!!!!!