Trifontsompanis-lagadas.gr

Δείγματα πολιτικού πολιτισμού!!!!

Δείγματα πολιτικού πολιτισμού!!!!

Η Πόλη το Λαγκαδά εδώ και δεκάδες χρόνια, είχε δύο πνεύμονες που την βοηθούσαν να ζήσει και να ευημερήσει. Ο ένας ήταν το Κονσερβοποιείο της ΕΓΣΛ και ό άλλος τα Λουτρά. Ο πρώτος πνεύμονας στήριζε και έδινε ζωή σε όλη την επαρχία μας, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι ζούσαν τις οικογένειές τους από το εργοστάσιο αυτό, το μοναδικό στην Ελλάδα για την παραγωγή του ακόμα και τις εξαγωγές του. Ξαφνικά με ένα σοκ ο πρώτος πνεύμονας αχρηστεύτηκε και έπαψε να λειτουργεί. Έμειναν τα Λουτρά για καλύψουν το κενό και να δώσουν θέσεις εργασίας και ψωμί σε αρκετές οικογένειες του Λαγκαδά και των πλησιέστερων χωριών. Όμως κι αυτός ο πνεύμονας ξαφνικά τα τελευταία 10 χρόνια μπλοκαρίστηκε από το καρκίνωμα της πολιτικής και έπαψε να λειτουργεί. Μάλιστα !!!! Τα Λουτρά που ούτε επί κατοχής σταμάτησαν την προσφορά τους, στον εποχή μας υπολειτουργούν, καταχρεωμένα. Τότε βρέθηκε ένας Ευπατρίδης Λαγκαδιανός ο Μανώλης Μπίλλης και η οικογένειά του, που θεώρησαν ότι έπρεπε να ανατάξουν την ημιθανή πόλη μας με ένα έργο ζωής και πολιτισμού, θεωρώντας ότι με τον πολιτισμό και την παιδεία οι λαοί έχουν δικό τους το μέλλον. Έχτισαν λοιπόν το ΜΠΙΛΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με την συνεργασία των τότε Δημάρχων, για να δώσουν το φιλί της ζωής στην επαρχία μας. Μετά από 30 χρόνια το ΜΠΙΛΛΕΙΟ όχι μόνο δεν λειτούργησε αλλά έγινε φάντασμα του εαυτού του. Κάποιες εκδηλώσεις και δράσεις που έγιναν στον χώρο του θεάτρου έδιναν ζωή και μας άφηναν να κάνουμε όνειρα για το αύριο του πολιτισμού στον τόπο μας. Όμως εδώ και τρείς μήνες το ΜΠΙΛΛΕΙΟ είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν το ξημέρωμα της 4ης Δεκεμβρίου του 2018, τότε που κάποιοι το έκαψαν χωρίς λόγο. Οι καταστροφές αρκετές αλλά όχι μη αναστρέψιμες, τουλάχιστον δεν δημιούργησαν περαιτέρω προβλήματα που θα δυσκόλευαν την αποκατάστασή τους. Όμως βρε αδερφέ, πιάνει φωτιά ένας δημόσιος χώρος, ένας δημοτικός χώρος, το πρώτο που κάνεις είναι να μαζέψεις τ’ αποκαϊδια, να καθαρίσεις τον χώρο, να τρέξεις να δεις τι μπορεί να γίνει, να βάλεις κάποιους ειδικούς να ασχοληθούν με το θέμα και να προτείνεις λύσεις. Αυτά τα πράγματα δεν θέλουν λεφτά ή μυαλό για να τα κάνει κάποιος!!! Είναι τα αυτονόητα σε έναν δημοτικό ή δημόσιο φορέα!!! Τι έκανε ο Δήμος μας; Πήρε έναν ταμπλά, έκλεισε την πόρτα όπως-όπως( με τον ίδιο τρόπο που έπραξε στην πλατεία και στις δημοτικές τουαλλέτες) και έταξε φύκια και μεταξωτές κορδέλες μαζί, ότι τον Μάιο θα ξαναγίνει το Θεατρικό φεστιβάλ στο Μπίλλειο. Αντιλαμβάνεστε , φίλοι μου, ότι ο μοναδικός χώρος που διέθετε η πόλη μας, και θα μπορούσε να δώσει ποιότητα στην καθημερινότητα και να αλλάξει το προφίλ του Δήμου, παραμένει ακόμα στις στάχτες και τα απόνερα της πυροσβεστικής!!!

Και οι αρμόδιοι; Οι υπεύθυνοι Δημοτικοί μας άρχοντες;

Α!!!!! αυτοί έχουν αγώνα τώρα, έχουν τις δημοτικές εκλογές! Αυτοί έχουν αγωνία για το δικό τους μέλλον, δεν πατάνε ούτε στα δημοτικά συμβούλια τώρα!! Ποιός να σκεφτεί τον πολιτισμό και τις στάχτες του Μπίλλειου!!! Ποιος θα νοιαστεί για την προσβολή της μνήμης του ΔΩΡΗΤΗ !!! Ποιος να ασχοληθεί με το αύριο του πολιτισμού μας!!!

Κι όμως, αυτοί ακριβώς οι ίδιοι διοικούντες, ο καθένας από την θέση της εξουσίας του, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, σύμβουλοι, χωρίς ντροπή και στοιχειώδη σεβασμό στην κοινή λογική, ανακυκλούμενοι στα πολιτικά σχήματα, θα ξαναζητήσουν ψήφο για να επιβεβαιώσουν την ανικανότητά τους!!!

Αναρωτιέμαι αν στο νέο πάρκο ανακύκλωσης έχει και κάδο για πολιτευτές!!!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ