Trifontsompanis-lagadas.gr

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!

Στα προσεχή θέματα της οικονομικής επιτροπής, και σε λίγο και ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η αύξηση των ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ της ΔΕΥΑΛ. Έχουμε χάσει πλέον τον λογαριασμό των αυξήσεων και ο πολίτης κοιτά έντρομος το χαρτί της ΔΕΥΑΛ, κοιτά και την τσέπη του και κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό, όχι γιατί καλείται να πληρώσει μια υποχρέωσή του, καθ’ όλα υποχρεωτική, αλλά κάπου αισθάνεται ότι κάποιοι στον ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ και στη ΔΕΥΑΛ θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μια κοινωνία όχι πολιτών αλλά βλακών, που μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι θέλει ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ και η τρομερή δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ !!! η οποία από της συστάσεώς της έχει συνεχώς διαρροές νερού, διαρροές χρημάτων σε άγνωστους θύλακες, υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες για ανεξήγητους λόγους, ανίκανη να παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες ζητά να πληρώνεται, ανίκανη να διαχειριστεί τα εκατομμύρια που εισπράττει και για την παροχή υπηρεσιών, αλλά και από το παράνομο πλέον χαράτσι του 80% επί της κατανάλωσης, το οποίο κατά τον τότε ισχύοντα νόμο εισπράττονταν ΜΟΝΟ για έργα και αντικατάσταση των παλαιών δικτύων, που στην πόλη μας ακόμα είναι από αμίαντο!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΈΓΙΝΑΝ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; Στα τόσα χρόνια οι εναλλασσόμενες Δημοτικές Διοικήσεις στο Λαγκαδά παραδόξως παραλάμβαναν «καμμμένη γή» και μια ΔΕΥΑΛ, που κατά τα δικά τους κείμενα, ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΝΕΡΌ ΝΑ ΣΒΉΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ, δεν ήταν σοβαρή και φερέγγυα στις υποχρεώσεις της, αφού όπως ομολογούσε η προηγούμενη Διοίκηση Καραγιάννη, η ΔΕΥΑΛ την προηγούμενη από αυτήν τετραετία Αναστασιάδη, δεν καταμετρούσε τις χρεώσεις των Δημοτών, άρα χρέωνε κατά το δοκούν, αλλά βρήκε και τα λογισμικά της ΔΕΥΑΛ «πειραγμένα»! Όμως ως εκεί! Κανένας από την τότε Διοίκηση δεν είχε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό να καταγγείλει και να στείλει στον Εισαγγελέα τους επίορκους άρχοντες. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Απεκαλύφθησαν εκτός από τις διαρροές νερού και διαρροές εκατομμυρίων ευρώ σε άγνωστες κατευθύνσεις, επί της διοικήσεως δε Καραγιάννη έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από τα 3.500.000 ευρώ που έλλειπαν και τα άλλα τόσα που χρωστούσαν στη ΔΕΗ, βρήκαν ότι έλλειπαν από το ΤΑΜΕΙΟ της ΔΕΥΑΛ και άλλα 600.000 ευρώ!! Από διαρροές δηλαδή γράφει βιβλίο η ΔΕΥΑΛ !!!

Η νέα Διοίκηση Ταχματζίδη ήρθε υποσχόμενη να νοικοκυρέψει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, όλα δεν γίνεται.! Στο θέμα λοιπόν της ΔΕΥΑΛ συνέχισε την πεπατημένη οδό. Έκανε γαργάρα τα σκάνδαλα, κατάπιε όσο νερό απέμεινε για να χωνέψει αυτά που βρήκε, ως σήμερα δεν ξέρει κανένας απολύτως αν κάλεσε τον εισαγγελέα ή τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να αποδοθούν ευθύνες, είδε το πρόβλημα, τρόμαξε και πέταξε το μπαλάκι στον πολίτη να του λύσει το θέμα!! Και εννοώ ότι μπήκε εγγυητής ο Δήμος για τα χρέη της ΔΕΥΑΛ στη ΔΕΗ, στην οποία, σκανδαλωδώς, χρωστάει σήμερα περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!

Και βέβαια αφού ησύχασαν οι συνειδήσεις τους, ότι συνεχίζουν ένα πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν, παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκαν να το λύσουν, συνεχίζουν την ίδια πολιτική, την ίδια λογική και τις ίδιες πρακτικές! Δηλαδή, επειδή ο νόμος λέει ότι όταν μια Δημοτική επιχείρηση για μια τριετία έχει έλλειμμα οικονομικό, κλείνει και αλλάζει τρόπο λειτουργίας. Όμως ποιος έχει το κουράγιο και την λογική να σώσει τον Δήμο από τα χρέη; αφού η ΔΕΥΑΛ όπως και οι άλλες Δημοτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως πλυντήρια προεκλογικών επιταγών;

Στο ίδιο έργο λοιπόν θεατές με ίδιες απαράλλακτες και απαράδεκτες πρακτικές.

Δέστε παρακάτω λογαριασμό ακατοίκητης, επί δεκαπενταετία, οικίας στο Λαγκαδά. Επειδή η κατοικία δεν έχει ενοικιαστές που κατοικούν είναι κλειστή. Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει καταμέτρηση κατανάλωσης. Ο τελευταίος λοιπόν λογαριασμός έχει ποσό χρέους στη ΔΕΥΑΛ που είναι: Κρατηθείτε…..10.175,50 ευρώ !!!!!

Η δήθεν μέτρηση από 1/1/21 έως 30/6/21 γράφει ως κατανάλωση 5.983 κυβικά ως διαφορά από την προηγούμενη μέτρηση . Δηλαδή ένα ακατοίκητο σπίτι ξόδεψε σε έξι μήνες περίπου, απίστευτους τόνους νερό!!!.

Η επόμενη μέτρηση για το διάστημα του επόμενου εξαμήνου από 1/7/21 έως 31/12/21 είναι 10 μόνο κυβικά!!!

Ανοίγοντας το υδρόμετρο για να φωτογραφήσω την πραγματική κατανάλωση είδα με έκπληξη αυτό που ήξερα ήδη, ότι κάποιοι στον Δήμο Λαγκαδά μας κλέβουν ασύστολα και χωρίς ντροπή!!! Το υδρόμετρο λοιπόν έγραφε 0295,7 κυβικά και βέβαια αντιστοιχούν στην περίοδο της τελευταίας τριακονταετίας οπότε και τοποθετήθηκε το υδρόμετρο!!! Συμπέρασμα: σε 30 χρόνια το σπίτι είχε κατανάλωση 0295,7 κυβικά και σε έξι μήνες η ΔΕΥΑΛ τα βρήκε 5.983 !!!! και χωρίς να μετρήσει!!!! Τόση εξυπνάδα!!!!

ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ; ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ;

Επειδή όμως το θέμα δεν λέει να λήξει σύντομα, αφού η ΔΕΥΑΛ έχει περάσει αυτά τα ποσά στους ισολογισμούς της, για να διασωθεί από κλείσιμο, και για να έχουν παχυλό μισθό οι εκλεκτοί που την διοικούν, πρέπει ο πολίτης να κινηθεί δυναμικά, ακόμα και νομικά, εναντίον του ΔΗΜΟΥ για παράνομες ενέργειες που βλάπτουν τον πολίτη οικονομικά. Και βέβαια να βρωντοφωνάξουμε όλοι μαζί οι Δημότες: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ !!! Δυστυχώς οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και γελούν με τη ΔΕΥΑΛ και τον ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ και χαριεντίζονται κι όλας μαζί του!!! Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ!!!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ