Trifontsompanis-lagadas.gr

Πού πάμε ρε παιδιά;;;

Χρονογράφημα:

Πού πάμε ρε παιδιά;;;

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Λαγκαδά το τελευταίο διάστημα και κυρίως από την αρχή του έτους2018. Όλα στον αυτόματο πιλότο, με άγνωστη κατεύθυνση και αβέβαιο τέλος για τον Δήμο. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τους δημοτικούς συμβούλους είναι να περνάει η χρονιά να τελειώνουν τα βάσανα! Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών του Δήμου σε μια φοβερή μακαριότητα, ανήμποροι όχι μόνο να λύσουν προβλήματα, αλλά ούτε καν να αντιληφθούν πού οδηγούν τον Δήμο και σε τι κατάσταση τον έχουν φέρει. Καλά τα γλέντια και οι φιέστες, αλλά η καθημερινότητα και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με φιέστες που εξαερώνονται πιο γρήγορα από το φυσικό αέριο!!! Την περασμένη Δευτέρα(1/10/18) η οικονομική επιτροπή δεν μπορούσε να καλύψει υποχρέωση δανειακής σύμβασης, λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου,την επομένη ακριβώς το Δημοτικό συμβούλιο ( με 14 ψήφους έναντι 9, από ένα συμβούλιο 41 ατόμων-πάει κι αυτό διαλύθηκε) αποφάσιζε να μη τηρήσει την νομιμότητα και την εισήγηση του νομικού γραφείου του Δήμου, το οποίο οργανώθηκε για αυτόν το συμβουλευτικό ρόλο, και δέχτηκε μια έωλη πρωτόδικη απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου για μονιμοποίηση 28 διμηνιτών και οκταμηνιτών υπαλλήλων, ανοίγοντας την όρεξη σε άλλους 40, και άλλους τόσους σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, επιβαρύνοντας τον Δήμο με υπέρογκα και δυσβάστακτα ποσά, τα οποία θα οδηγήσουν τον Δήμο σε επιτροπεία!!! Να σημειωθεί δε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει 74 υπαλλήλους καθαριότητας και η πόλη και τα Δημ. Διαμερίσματα πνίγονται στη βρωμιά! Αν αυτό ήταν το νοικοκύρεμα που υπόσχονταν ο Δήμαρχος,τότε μάλλον έχει χάσει την έννοα των λέξεων!

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε 8 μήνες θα έχουμε εκλογές, αλλά είναι έξω από κάθε λογική και ηθική, οι Δημότες , με αυξήσεις δημοτικών τελών, να πληρώσουν τα παραταξιακά ρουσφέτια του κ.Καραγιάννη και των συμβούλων του, που κάποιοι-ες μάλιστα σχεδιάζουν να ανεβούν στον Δημαρχιακό θώκο, ολοκληρώνοντας την καταστροφή, και φορτώνοντας τους Δημότες με πρόσθετα οικονομικά βάρη και χρεωκοπία στον Δήμο! Αυτά είναι άραγε τα προσόντα τους; Γιατί δεν ρωτούν την οικονομική υπηρεσία να μάθουν το χάλι των οικονομικών; Γιατί δεν ακούν τον απεγνωσμένο αντιδήμαρχο οικονομικών που τους εξηγούσε τα χάλια τους; Αυτό που τρομάζει όμως τους Δημότες είναι η απίστευτη σιωπή του Δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη, που μπροστά στο όνειρο της βουλευτικής καρέκλας είναι έτοιμος να θυσιάσει έναν ολόκληρο Δήμο και να τον ρίξει στη δίνη της χρεοκοπίας, μόνο και μόνο για τις ψήφους των οπαδών του που βόλεψε σε δουλειά,(αφήνοτάς τους και απλήρωτους) και αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες των άλλων πολιτών που ψάχνουν κι αυτοί για ένα μεροκάματο αλλά δεν ξέρουν να γλύφουν την εξουσία. Aναμφισβήτητα πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη εργασίας και μερικοί μάλιστα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, υπάρχει δυνατότητα να εξατομικευθούν αυτές οι περιπτώσεις και με νόμιμη διαδικασία να τους προσφερθεί εργασία, αλλά όχι να μονιμοποιούνται άνθρωποι που δεν πάτησαν στη δουλειά ποτέ!

Κυρίες και κύριοι της εξουσίας.

κ.Καραγιάννη, λοιποί υποψήφιοι-ες Δήμαρχοι και σύμβουλοι, η ευθύνη σας βαραίνει όλους όσο δεν μιλάτε, όσο δεν τοποθετήστε και δεν σπάζετε το απόστημα που μολύνει τον Δήμο μας. Σεις εκθρέψατε το αυτό του φιδιού, θα είστε σίγουρα και τα πρώτα του θύματα, εν καιρώ!

Είναι ντροπή εν έτει 2018, και μπροστά στα χάλια της γενικής οικονομίας και των οικονομικών του Δήμου, να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους για μονιμότητα, ενώ ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τους πληρώσετε! Για πόσο καιρό θα τους κρατάτε απλήρωτους και ομήρους;

Είναι προσβολή στην ανθρώπινη λογική να χρησιμοποιείτε την εξουσία σας για να καλύπτετε την πολιτική σας ανεπάρκεια με ρουσφέτια 8 μήνες προ των εκλογών!

Είναι κρίμα για σας τους ίδιους να ρίχτετε την αξιοπρέπειά σας τόσο χαμηλά για πέντε ψηφαλάκια και προεκλογικές μονιμοποιήσεις!

Είναι τραγική η φιλοσοφία σας:«ας βγω εγώ κι ας βουλιάξει ο Δήμος»!

-Επιτέλους τόσο «φιλόδοξα» ήταν τα σχέδια και τα όνειρά σας για τον Δήμο μας!!!

-Ως εκεί φτάνει η αμετροέπεια και ο αμοραλισμός;

-Δεν σας σταματά τίποτα μπροστά στο ατομικό συμφέρον;

-Γιατί πιστεύετε ότι τα συντρίμμια του Δήμου μας μπορούν να γίνουν εφαλτήριο για ανώτερες θέσεις;

Κρίμα για σας, κρίμα για τον Δήμο, κρίμα για όλους μας!!!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ