Trifontsompanis-lagadas.gr

Όταν ο Δήμος μας, πετάει αετό!!!

Όταν ο Δήμος μας, πετάει αετό!!!

Η διαχείριση της καθημερινότητας μιας πόλης και ενός Δήμου, σαν του Λαγκαδά με τόσα χωριά, είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση, που χρειάζεται γνώση, εμπειρία, ετοιμότητα, σχέδιο δράσης, και αποφασιστικότητα μαζί με ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Πιο πολύ όμως απαιτείται σεβασμός στον Δημότη, που εξέλεξε και εμπιστεύτηκε μια αρχή για να διοικήσει και να λύσει προβλήματα και όχι να δημιουργήσει καινούργια. Η εικόνα που εκπέμπει σήμερα ο Δήμος Λαγκαδά και φαίνεται περίτρανα σε όλο της το μεγαλείο στην πλατεία, και είναι ότι «πετάει αετό»!!! Απορώ μερικές φορές με τους δημοτικούς μας άρχοντες, από τον απόντα συνήθως Δήμαρχο μέχρι την πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, που κινούνται μέσα στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα, δεν ακούν παράπονα;

-Δεν βλέπουν καταστάσεις εξόφθαλμα ενοχλητικές;

– Δεν τους απασχολεί η αγωνία των δημοτών τι θα γίνει με το νερό που κόβεται;

-Τι θα γίνει με τα σκουπίδια που γέμισαν πλατείες και πάρκα;

-Πώς μπορεί να λυθεί το ζήτημα της αποκομιδής σκουπιδιών από τους κάδους που στάζουν υγρά δύσοσμα και μολύνουν τα απορριμματοφόρα στο πέρασμα τους δρόμους;

– Τι θα γίνει με τα νερά της ΔΕΥΑΛ που τρέχουν εβδομάδες και μήνες χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα;

-Πόσα λεωφορεία θα πρέπει ακόμα να πέσουν μέσα σε τρύπες για να κινηθούν επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου μας;

-Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν γίνει κάτι δυσάρεστο;

Σιγή ασυρμάτου!!! Ή αλλιώς πετάμε αετό, και κινέζικο μάλιστα!!!

Στις 29-5-2018 μια ομάδα Δημοτών, φορολογουμένων από τον Δήμο, έστειλε μια ευγενική επιστολή στον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και τους επισημαίνει ότι 20 μέτρα από την κεντρική πλατεία, πίσω από την τράπεζα ALPHA και ένα γύρω καταστήματα διατροφής και εστίασης, υπάρχει μια εικόνα καθόλου κολακευτική για την πόλη. Πέντε κάδοι πάντα ξεχειλισμένοι, δίπλα χόρτα και μπάζα για αρκετές μέρες να στολίζουν το δρόμο και οι αρουραίοι να κάνουν παρέλαση και να τρυπώνουν παντού! Η δημόσια υγεία κινδυνεύει αλλά κανένας δεν νοιάστηκε!

Τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία για αποστάσεις κάδων από χώρους εστίασης; (Μήπως πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις;)

Σχεδόν 3 μήνες τώρα η αδιαφορία είναι τραγική και η προσβολή στους δημότες ακόμα τραγικότερη, που εισπράττουν και την ειρωνεία τους.

Αν,η λέξη «αιδώς», δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους, τότε πιστεύω πως η λέξη ΝΤΡΟΠΗ σίγουρα θα τους είναι γνώριμη…

Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους ας μας το πούνε να το γνωρίζουμε, γιατί σε λίγο καιρό θα τους δούμε και πάλι να χαριεντίζονται ως υποψήφιοι και να υπόσχονται όλα αυτά που είναι ανίκανοι να κάνουν σήμερα.

Τρύφων Τσομπάνης

Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητος

Λαγκαδά