Trifontsompanis-lagadas.gr

2018 !!! και η ζωή τραβάει την κατηφόρα…

2018 !!! και η ζωή τραβάει την κατηφόρα…

Να λοιπόν που «αισίως» φτάσαμε στο 2018, παλεύοντας μέσα στις φουρτούνες και τις θύελλες που έστησαν στο δρόμο μας οι «λαιστρυγόνες» και οι «κύκλωπες» της πολιτικής μας ζωής και η οδύσσειά μας συνεχίζεται δυστυχώς χωρίς να έχουμε την ελπίδα της επιστροφής στην Ιθάκη, που έγινε μάλλον άπιαστο όνειρο, γιατί όσο περνά ο καιρός τα κύματα θεριεύουν ακόμα πιο πολύ, και όλο και κάποια Κίρκη θα ξεπετιέται στο δρόμο μας! Φτάσαμε στο σημείο να χαιρόμαστε πλέον γιατί απλά ξημερώσαμε και σήμερα και δοξάζουμε το θεό που είμαστε γεροί! Αυτό και μόνο μας φτάνει. Αναμφίβολα ήμασταν κομματάκι κακομαθημένοι γιατί συχνά χάναμε το μέτρο στη ζωή μας και τις απαιτήσεις μας, βρήκαμε πολλές φορές τα πράγματα έτοιμα και ξιπαστήκαμε από την ευκολία που η Ευρώπη έδινε χρήμα για να σταθούμε στα πόδια μας, για να δημιουργήσουμε δομές και βάσεις, χωρίς να υπολογίζουμε όμως ότι το χρήμα ήταν δανεικό. Αφεθήκαμε στα μυαλά των ηγετών μας! Δυστυχώς μεγαλώναμε σαν κακομαθημένα μωρά που νομίζαμε ότι υπάρχει πάντα κάποιος μπαμπάς να καλύψει τις απαιτήσεις μας και να τσοντάρει για τα γούστα μας!!! Βέβαια δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα, αλλά να που όλη αυτή η αναξιοπρεπής φιλοσοφία καλλιεργήθηκε τελικά και παρήγαγε αναξιοπρεπείς πολίτες και σαφώς αναξιοπρεπείς ηγέτες που έκαναν την αναξιοπρέπεια τρόπο ζωής και άσκησης πολιτικής εξουσίας. Διαχειριστήκαμε και διαχειρίστηκαν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας με απίστευτη ελαφρότητα και τώρα αδυνατούμε να συντονιστούμε στην κακή μας πραγματικότητα, αφού θεωρούμε ότι για το κακό μας το χάλι, φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εμάς. Λες και οι ξένοι ψήφιζαν για μας! Όλοι μας επιβουλεύονται και όλοι μας καταδιώκουν γιατί λέει έμαθαν ότι είμαστε ένας λαός πλούσιος σε ιστορία και γη και μας θέλουν υποδουλωμένους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ενώ όντως είμαστε ένας ευλογημένος λαός με πλούσια γη, αυτά δεν μπορούν να αποτελούν τεκμήρια ευτυχίας και ευημερίας από μόνα τους αν δεν στηθούν και οι ανάλογες διεργασίες και προϋποθέσεις για να αξιοποιηθεί ο όποιος πλούτος μας επ’ ωφελεία του λαού και όχι επ’ ωφελεία των ολίγων που θεωρούν μόνο τον εαυτό τους έξυπνο. Έλειψε η γενναιότητα της ευθύνης και της ανάληψης με θάρρος της επίπτωσης των πράξεων, όλων αυτών που ήθελαν να αναδειχτούν ηγέτες, σε βάρος άλλων, και χαριεντίζονται γελοιωδώς σε δοξολογίες και παρελάσεις, ακόμα κι όταν δεν θρησκεύουν ή δεν είναι και σίγουρο αν θα έδιναν μια ρανίδα του αίματός τους για την πατρίδα. Εισάγεται νομοσχέδιο στη Βουλή και σφίγγεται το στομάχι μας για το τι θα νομοθετήσουν, ακούμε ειδήσεις και μαυρίζει η ψυχή μας, βλέπουμε πολιτικό και λέμε : τώρα θα μας πει αυτά που λέει ο Ζουρ(λι)άρης για τον ΑΡΗ!!!!

Κατά τα άλλα έχουμε και την ευγένεια να ανταλλάσσουμε ευχές για «καλή χρονιά και κάθε καλό», όμως ξέρουμε ότι κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! Αυτά δυστυχώς δεν εξαρτώνται πλέον από μας! Η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γυμναστήριο όπου ο λαός αθλείται στην «άρση βαρών», κυρίως οικονομικών, η δε βουλή επέλεξε ως βασικό άθλημα την κωλοτούμπα, όπου και διαπρέπει. Πας να πάρεις το μισθό σου και αναρωτιέσαι αν θα προλάβεις να τον πας στο σπίτι ή θα στον πάρει η εφορία καθ’ οδόν. Ψάχνουμε για την αξιοπρέπειά μας για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και ανακαλύπτουμε το κενό!

Τα χωριά και οι πόλεις μας, πιστά αντίγραφα του κεντρικού κράτους, όπου η απουσία λογικής και σχεδιασμού για το αύριο είναι καταφανής. Δουλειές του ποδαριού! Αναζητάς το μεροκάματο και βρίσκεις τον μπελά σου, γιατί πρέπει να κάνεις μήνυση για να πληρωθείς! Κι όταν προσλαμβάνεσαι δεν έχεις αντικείμενο δουλειάς!

Πόσο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για όλα αυτά; Πόσο ακόμα μπορεί να αντέχει η υπομονή μας για να μην εκραγούμε; Πόσο καιρό θα σκύβουμε το κεφάλι μας στην εθνική μας υποτέλεια;

Ερωτήσεις και προβληματισμοί που έρχονται και ξανάρχονται στο μυαλό χωρίς να βρίσκεις απάντηση ή λύση. Δεν υπάρχουν; Σίγουρα υπάρχουν, αλλά θέλει γενναία απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ και να διεκδικήσεις τα αυτονόητα και ουσιαστικά της ζωής σου, δηλαδή την αξιοπρέπεια και τη χαρά που μας έκλεψαν όλοι , μπλε, πράσινοι, πορτοκαλιοί, κόκκινοι, μαύροι και λοιποί χρωματισμοί του κομματικού χρωματολογίου. Κάποτε περιμέναμε να πάρουμε εκδίκηση και να τους καταγράψει ο ιστορικός με μελανά γράμματα στα τεφτέρια του, τώρα καταγράφονται αυτόματα μέσω του διαδικτύου και τα «έργα και οι ημέρες τους» μένουν εις τον αιώνα, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους, αφού η παχυδερμικότητα αποτελεί προσόν της πολιτικής ζωής. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Πάντως με την ευκαιρία της νέας χρονιάς και με όσα ακόμα μας ετοιμάζουν θα κάνω την ευχή που έκανε η γιαγιά μου: Όσα καλά ή κακά μας έκαναν να τα βρούν μπροστά τους εκατονταπλασίονα!!! Ευχή και κατάρα μαζί!!! Καλή δύναμη σε όλους τους άλλους.